6 лют. 2015 р.

Пам'яті героїв Крут



      За свободу та незалежність України своє життя завжди віддавали найкращі її сини. Більшість із них - молоді, сильні, ті, що тільки починали жити.


      Аби вшанувати пам'ять Героїв Крут та загиблих в ході Антитерористичної  операції на Сході України, 29 січня ми провели історичний екскурс "Крути – символ національної честі" серед учнів 9-11 класів в актовому залі Андрушівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

       
 Захід відкрив директор школи Олександр Вадимович Мельник наголосивши, що наш народ виборює свою незалежність та свободу ціною життя мужніх синів України. В якому б куточку планети не жив українець, ніщо не зможе зламати його дух і прагнення до свободи. Прикладом такого патріотизму є юнаки, та воїни, що перебувають в зоні АТО.
   
         Бібліотекар Глушко Марина Валеріївна ознайомила учнів з історичними подіями 1918 року, коли проти більшовицької армії із понад шістьма тисячами матросів і червоноармійців вступила сотня військової школи ім. Б. Хмельницького та сотня Помічного студентського куреня. У полон було захоплено 27 гімназистів і студентів, яких потім розстріляли. Подвиг українських юнаків під Крутами навічно залишиться в історії як символ національної честі, патріотизму та жертовності у боротьбі за свободу України.

      Бібліограф Олена Юріївна Люх ознайомила учнів з творами художньої літератури, присвяченими героїчній боротьбі під Крутами.

      Гість свята - начальник районного управління юстиції, волонтер Сіра В.В. вручила учням школи прапор, надісланий воїнами 90-го десантного батальйону "Житомир", в якому служить син Валентини Василівни.



               Учні школи  - учасники волонтерського руху, провели акції "П'ять картоплин", "Воїну АТО - теплі речі", "Новорічний подарунок - воїну АТО", а також виготовили маскувальну сітку.
             
                Наш святий обов'язок  -  пам'ятати і цінувати всіх, хто загинув заради свободи та незалежності нашої Батьківщини, хто сьогодні відстоює її цілісність.  






Немає коментарів:

Дописати коментар