9 лют. 2015 р.

Творець казкових див



Саме тому, що дитинство моє перервала війна
і довелося зазнати чимало гірких недитячих переживань,
 рано подорослішати, мені захотілося писати для дітей – повернутися у дитинство і догратися, досміятися,  пофантазувати разом з юними читачами.
                                                                              В. Нестайко

Нещодавно великому дитячому письменнику, нашому земляку, Нестайку виповнилось 85 років. Свій п’ятдесятип’ятирічний шлях у літературі він засвідчив виданням більше 30 книжок оповідань, казок, повістей і п’єс.
В Андрушівській районній бібліотеці для дітей проведено літературну візитку «Чарівник із країни Сонячних зайчиків», на захід ми запросили учнів 4-А  класу Андрушівської ЗОШ №1 (кл. керівник Говорадло І.Б.).

В бібліотеці було оформлено книжкову виставку «Творець казкових див». Бібліотекар Мігунова О.В. розповіла дітям про життєвий і творчий шлях видатного сучасного письменника і казкаря, а Чернишова І.В. провела конкурс-змагання «Цікавий світ оповідань Всеволода Нестайка» по книзі  «Дивовижні пригоди в лісовій школі». Діти змагалися у двох командах «Сонечко» і «Бджілка».
Під час проведення конкурсу всі учасники проявили активність, кмітливість, ерудицію,  показали гарні знання і довели, що уважно читали твори В. Нестайка.
Переможцем стала найрозумніша, найспритніша команда «Сонечко». Команда-переможець нагороджена дипломом за найкращі знання казкових творів письменника, команда-учасник – грамотою.
Письменник прожив довге і плідне життя. Він жив серед друзів-героїв своїх книжок.
Своїми веселими, дотепними, мудрими казками й повістями веселить і повчає не одне покоління. За його плечима десь під сотню виданих книжок, ціла авторська бібліотека.
Ми сподіваємось що у наших юних читачів ніколи не закінчиться любов до книги, до творів В. Нестайка, особливо до казок, що герої Нестайка стануть добрими друзями для всіх дітей України.

Немає коментарів:

Дописати коментар