4 лют. 2015 р.

"ВЕЛИКИЙ ДЕНЬ ЄДНАННЯ"

  "ВЕЛИКИЙ ДЕНЬ ЄДНАННЯ"

                                                         
                                                   
Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить.
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить! 

 Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення, сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність, державність.
До таких подій належить 22 січня 1919 року - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності.
З нагоди Дня Соборності  України в районній бібліотеці відбувся історичний урок на тему «День Соборності України – свято єдності нації», на який було запрошено учнів місцевих шкіл. Бібліотекар юнацької кафедри Глушко М. В.  зробила історичний екскурс  по  подіям та фактам, що вплинули на прийняття Акту Злуки між двома українськими землями. На книжковій виставці "Великий День єднання" були  представлені книги з історії становлення української державності, про українську соборність, статті, а також фотоматеріали.
Бібліограф бібліотеки Люх О.Ю. познайомила молодь  з книгами та публікаціями  виставки про ті доленосні події, акцентуючи увагу, що цілісність України і сьогодні є одним з найболючіших питань. Працівники бібліотеки, провівши урок,  хочуть поглибити знання молоді про історію виникнення свята Соборності України, виховувати патріотичні почуття, викликати інтерес до вивчення історії України. 
Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки - це не тільки  суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок:  берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на алтар незалежності, соборності, державності. Досвід попередніх років доводить, що волелюбний український народ здолає всі труднощі на шляху до свого становлення, наша країна стане єдиною  незалежною державою.

Немає коментарів:

Дописати коментар