17 бер. 2017 р.

Історичний портрет "Славні сини України"

     
     Українська Гетьманська держава за роки свого існування мала 17 гетьманів.Усі вони були носіями ідеї незалежної самостійної Української держави.Втіленню цієї ідеї вони присвятили все своє життя, поставивши за мету вибороти звільнення українського народу від панування чужинців.
     В 2017 році ми відзначаємо 390 років від дня народження Дорошенка Петра Дорофійовича та Орлика Пилипа Степановича-гетьманів України. Це, безумовно, знакові постаті української історії. За минулі століття їхні імена не були забуті, як не забуто їхню боротьбу за свободу і незалежність України. А боротьба ця була жорстокою.Проте кожен з гетьманів не зійшов з обраного шляху і до кінця залишився вірним своїм переконанням.
     Цим видатним українцям і був присвячений історичний портрет "Славні сини України", проведений працівниками Андрушівської районної бібліотеки для старшокласників Андрушівської ЗОШ I-III ст.  


                                       

Під такою ж назвою оформлено книжкову виставку, де представлено книги про історичне минуле України, її гетьманів та їх діяльність. Біля виставки бібліотечні працівники провели бібліографічний огляд літератури.





Немає коментарів:

Дописати коментар