17 лют. 2017 р.

В пам'ять про Героїв Небесної Сотні

     Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.
     Так сталося і під час трагічних подій, що відбувалися в Україні в листопаді 2013 – лютому 2014 років, в час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією, коли на Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини та білоруси. Юні та сивочолі. Багатодітні батьки та одинаки. Заробітчани та кандидати наук. Східняки та західники. Абсолютно різні і такі схожі. Їх обєднала українська земля та бажання жити у вільній країні.



     З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, вшановуючи подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали найцінніше – своє життя, 17 лютого в читальній залі Андрушівської районної бібліотеки для учнів 10-х класів місцевої ЗОШ №1 було 
проведено урок патріотизму «Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків», представлено книжкову виставку «Сто крилатих Героїв у небо злетіли», слайд презентацію «Я з Небесної Сотні» та бібліографічний огляд «Герої Небесної Сотні». 




     В запропонованих для перегляду матеріалах висвітлюються причини і наслідки Революції Гідності, патріотизм і мужність громадян, побратимів та «воїнів світла», вписані імена Героїв Небесної Сотні, які стали на захист демократичних цінностей та європейського вибору нашого народу. 



                                     


     Кожен з нас торкнувся пам’яттю до тих трагічних сторінок нашої історії. 
     А світло запаленої свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Немає коментарів:

Дописати коментар