8 груд. 2016 р.

Право знати право


     8 грудня в рамках проведення тижня правових знань присвяченого Дню прав людини, в районній бібліотеці відбулося чергове засідання  молодіжного правового клубу «Твій погляд». На зустріч були запрошені учні місцевої школи та працівники бюро правової допомоги К. Кривошей та Я. Проценко для години спілкування на тему «Кожному гарантується право знати свої права і обов'язки». 



                                                        
       Джерело прав людини – у нашій сутності. Права людини є загальними, вони однаково застосовуються до людей у всьому світі. Кожен має право користуватися правами незалежно від раси, кольору шкіри, віросповідання, майнового стану, політичних чи інших переконань. У формі діалога  
«запитання – відповідь»  підлітки мали змогу дізнатися  з якого віку вони  несуть адміністративну, кримінальну відповідальність, сімейно-шлюбні відносини, з якими документами і куди звертатися для отримання паспорта і багато інших питань було висвітлено на зустрічі. Адже недаремно кажуть, хто володіє інформацією, той володіє світом. Правова освіта молоді - один із основних напрямків роботи школи та бібліотеки. Згуртовуючи свої зусилля ми маємо надію виростити свідоме покоління у правовій державі.




                                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар