3 квіт. 2015 р.

День бібліографії «Бібліотека. Книга. Читач»

31 березня в Андрушівській районній бібліотеці для учнів 11-А класу місцевої школи №1 було проведено День бібліографії «Бібліотека. Книга. Читач». Під час зустрічі діти здійснили дивовижну подорож бібліотечними фондами – відділами абонементу та читального залу.
   Бібліотекар Галюк Н. В. познайомила з організацією фонду, який розміщено на стелажах згідно бібліотечно-бібліографічної класифікації (ББК), а для кращого використання документів, створення належних умов для диференційованого обслуговування читачів у відділі абонементу організовано відкритий доступ ДО фонду.
   Специфікою організації фонду є самостійна робота у пошуку необхідних документів самими читачами біля полиць.

   Розкриттю книжкового фонду допомагають гарно організовані книжкові виставки та тематичні полиці: «Житомирщина, рідний мій краю», «Мій отчий край – земля моя у росах», «Вічно живі в пам’яті народній», «Земля тривоги нашої», «Літературна Житомирщина», «З історії краю поліського», «Вони прославляють наш край», «Живої природи душа промовляє», «Палітра народної творчості», «Нові надходження літератури», «Рідна мова – чисте джерело», «Молоді про закон» та інші.  
    Бібліограф Люх О. Ю. познайомила із структурою і організацією ДБА (довідково-бібліографічного апарату), складовою частиною якого є система каталогів і картотек, таких як : алфавітний каталог, систематичний каталог, зведена краєзнавча картотека та систематична картотека статей, які доповнюють одне одного, розкривають склад і зміст фонду бібліотеки. А завдяки бібліографічному уроку «Каталоги і картотеки бібліотеки» діти закріпили навички у пошуку необхідних документів, наявних у фондах бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар