3 квіт. 2015 р.

Поезія – це скарб усіх віків

                                                                                             
                                                                                       Поезія – це скарб усіх віків,
                                                                                       це діамант величиною в слово!
25 березня в приміщенні районної бібліотеки відбулося чергове засідання поетичного клубу «Берізка», приурочене Всесвітньому  дню поезії.
21 березня 1999 року, за  рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО  відзначається Всесвітній день поезії.  Формально  найголовніші заходи на честь поетів усього світу проводяться в Парижі, оскільки саме там розташована штаб-квартира цього структурного підрозділу ООН, але кожен, хто вважає себе поетом, хто любить поезію, має повне право святкувати цей день.  Бібліотека зібрала всіх, хто закоханий в поезію, любить її і сам вміє римувати свої думки і життя на папері.  

Віддавши шану поетам-землякам, які творили в різні часи, не забули згадати  митця, родове коріння якого знаходиться на андрушівській землі - М.Т. Рильського, поезія якого б'є чистим українським джерелом.





  Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність.  Про це розповідали місцеві поети, серед яких:  Л. Зарудяна, Г.Огороднікова, О.Хромченко, І.Шишкова,Л. Гринишина, В.Дорогова, Л.Самплавська, О.Люх, Ф.Васьковський, Л. Маліновська.
Галина Огороднікова читає свою поезію
Ірина Шишкова та Олег Хромченко
       читають поетичну композицію.





Людмила Зарудяна зі своїми
поетичними доробками
Олена Люх знайомить
                читачів із своєю творчістю
Валентина Дорогова представляє свої твори

Лілія Самплавська - поет, композитор, співачка



Любов Гринишина зі своєю поезією 









Нові імена - Лілія Маліновська
       

     Кожен розповів про свою творчість, як приходить поезія в життя, звідки беруться образи і теми для написання.  Слова здається і однакові, а з вуст поетів вони звучать зовсім по-різному,бо в кожного своє відчуття правди і болю, любові і гордості, щастя і буденності, але ці слова знаходять свій відголосок в душі кожної людини. 
Співають працівники районного
Будинку культури










Чудову творчу атмосферу живого, активного спілкування прикрашали українські народні пісні у виконанні працівників районного Будинку культури. На  книжковій виставці були представлені поезії класиків поетичного слова та видання наших земляків, багато з яких підписані в дарунок бібліотеці самими авторами.


По закінченню свята ведучі  побажали всім учасникам і гостям свята мирного неба, сонячних теплих днів, творчого натхнення і нових віршів, тому що поезія привносить у наше буденне  життя гарний настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар