20 бер. 2015 р.

Поет - це слово, це його життя



2015 рік оголошено роком Максима Тадейовича Рильського, адже 19 березня 2015 року виповнилося б 120 років від дня народження геніального поета, перекладача, літературознавця, фольклориста, громадського діяча, академіка АН України.

Віддати шану великому поетові, майстру слова зібралися учні – старшокласники Андрушівської ЗОШ І-ІІІ ст. в читальному залі районної бібліотеки на літературний вечір «Несу до людей всі думки, почуття і слово», присвячений творчості Максима Рильського.


Ведучі розповіли молоді про М.Т. Рильського, який своєю творчістю поєднав український художній досвід з багатовіковою європейською традицією – від античності до досягнень новітньої літератури. Він збагатив українську поезію новими мотивами й образами, високо підняв культуру українського слова.

Максим Рильський великий знавець живої української мови . Любов до мови, до материнської пісні вилилася в чарівні поезії, а також дала поетові силу й наснагу боротися за утвердження рідної мови, яка споконвіку зазнавала знущань та утисків.

Аналізуючи творчість М.Т. Рильського, слід зазначити, що його шлях у літературу не був тріумфальним. До вершин художньої майстерності і визнання поетичного таланту він ішов через терни, шляхом болісним з особистими драмами, злетами і втратами.


Десятикласники були не тільки вдячними слухачами, а й активними учасниками на вечорі. Вони декламували вірші поета і разом із своїм класним керівником Н.І. Галецькою ділилися враженнями про них.


Працівники районної бібліотеки ознайомили присутніх з творами поета та виданнями про його життєвий та творчий шлях.



Доробку великого поета і вченого належить одне з найпочесніших місць у скарбниці національної культури. Максим Рильський залишив народові великий дар – поезію благородного серця, глибокого розуму, світлої любові до людини. В цьому – Безсмерття поета.

Немає коментарів:

Дописати коментар