20 квіт. 2017 р.

Краєзнавча година «Визначними місцями Андрушівщини».


  Кожна країна - це своя багата історія та культура. Кожна епоха залишає нам у спадщину якусь пам'ятку, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію, про певну визначну постать, що так чи інакше вплинула на становлення й розвиток країни. Світ несказанно багатий на культурні пам'ятники та різні історичні визначні пам'ятки, але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас.
         Саме тому, з нагоди Міжнародного дня пам’ятників та історичних місць, Дня пам’яток історії та культури, працівниками Андрушівської центральної районної бібліотеки для учнів місцевої гімназії,з метою популяризації та збереження культурної спадщини було проведено краєзнавчу годину «Визначними місцями Андрушівщини». 





   
         Сьогодні родзинками для туристів є такі пам'ятки архітектури, як: палац родини Терещенків другої половини 19 ст. у стилі французького неоренесансу (м. Андрушівка), палац Рильських (с. Бровки Перші), колишній палац родини Раціборовських (с. Волиця), костьол Святої Клари та водяний млин (с. Городківка), костьол Антонія Падуанського (с. Стара Котельня), палац і садиба Федора Терещенка, панська садиба і дерев’яний палац (с. Яроповичі)...

Немає коментарів:

Дописати коментар