25 квіт. 2017 р.

Художнику-земляку, Заслуженому художнику України Юрію Камишному - 55.


    Відомий український художник, мандрівник, філософ Юрій Камишний навчився бачити світ не лише очима. Він пише на полотні переживаннями душі та порухами серця. В його картинах - запах, звук, історія та почуття переплітаються в живописній поемі.                               

      Юрій Камишний, хоча й виріс у місті, надзвичайно закоханий у самобутню красу українського села. Долає він іноді десятки кілометрів, аби віднайти й зобразити в етюді стару забуту хатинку чи криницю. І кожна з них не схожа на іншу, в кожній з них - своя історія, своя доля. Українська хата, що нині практично зникає з лиця Землі, - пам'ятка історії, символ сім'ї, материнства, Батьківщини. Тому й прагне художник закарбувати в Живописі, зберегти для нащадків те, що належить усім, все, що дала нам культура.
     За таку роботу удостоєний Ю. Камишний звання - Заслужений художник України, він є членом Національної спілки художників України, лауреат премії Лесі Українки. Цими днями він удостоєний літературно-мистецької премії І. С. Нечуя-Левицького.

     Саме творчості Ю. Камишного і присвячений слайд-вернісаж "Сільські мотиви у творчості Юрія Камишного", який влаштували працівники Андрушівської районної бібліотеки для учнів класу образотворчого мистецтва місцевої школи мистецтв з нагоди 55-річного ювілею художника-земляка, Заслуженого художника України. 

                                      






 

Немає коментарів:

Дописати коментар