14 квіт. 2016 р.

     Інформаційна година «Уроки пам'яті людської»

     Згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН з 1991 року 11 квітня у світі відзначається День визволення в’язнів фашистських концтаборів. Цю дату було встановлено в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів найбільшого концентраційного табору – Бухенвальд. Саме 11 квітня 1945 року останній в’язень вийшов із його воріт із сумно відомим написом “Jedem das Seine” – “Кожному своє”. Після цього хвиля звільнень досягла інших концтаборів – Дахау, Освенціма, Майданека тощо.
     У цей день з метою збереження історичної пам'яті про трагічні події Другої світової війни, що забрала життя мільйонів людей, загиблих у нацистських концтаборах, гетто та місцях примусового утримування Андрушівською районною бібліотекою для дорослих було проведено інформаційну годину «Уроки пам’яті людської».



    Біля книжкової виставки «11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів» бібліографом проведено огляд літератури «Війна за колючим дротом», який розкрив подвиг наших дідів та прадідів, до прожитого, пережитого і звершеного ними у роки воєнного лихоліття.

                   
                                                                    

     А нам усім ніколи не треба забувати про сторінки минулого. Важкий шлях пройшло «покоління війни» – голод, тяжку, виснажливу працю та багато мук, страждань та  випробувань. Ті, що залишилися в живих, сьогодні згадують усі ті роки з болем. Скупа чоловіча сльоза навертається на очі ветерана. Головне, щоб це більше не повторилося. «Щоб не повторилося», – відлунює в наших серцях. 

Немає коментарів:

Дописати коментар