29 січ. 2018 р.

29 січня в читальній залі Андрушівської районної бібліотеки для старшокласників місцевої ЗОШ І-ІІІст. було проведено інформаційний відеопортал «Крути: і сум, і біль, і вічна слава», приурочений 100-річчю бою під Крутами: бою, під час якого 300 зовсім юних добровольців загинули в борні з більшовицькою інтервенцією. Відеопортал підготували та провели працівники районної бібліотеки Чернишова І., Глушко М., Джаман М. з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості, вшанування подвигу героїв Крут.
Учні читали  вірші, присвячені мужності і жертовності юнаків, які є гідним прикладом для наслідування.
Бій на станції Крути 29 січня 1918 року – це загальнонаціональний символ звитяжної боротьби за незалежність, який особливо актуальний нині, коли молоді добровольці зі зброєю в руках борються з новим поколінням російських окупантів.

Також бібліографом районної бібліотеки Люх А. проведено огляд літератури «Крути – символ національної честі», під час якого присутні ознайомилися з літературою, яка висвітлює історичні події січня 1918 року, їх передумови, наслідки і значення.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар